1. Управа за развој и унапредување на образованието на јазиците на припадниците на заедниците

-      Одделение за албански, турски, српски, ромски, влашки и босански јазик;
-      Одделение за мир и правата на децата на сите заедници.

Одговорен: Исмаил Демировиќ
Телефон: 3-140-156
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Замена: Аџер Иметовска
Телефон: 3-140-156
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 

2.  Педагошка служба

Сектор за учебници со две одделенија:
-    Одделение за подршка на Националната комисија за учебници и на рецензионите комисии;
-    Одделение за издавање на учебници;

Одговорен: Мерита Исеин
Телефон3-140-176
 
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Замена: Елизабета Лотиќ
Телефон: 3-140-175
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Одговорен за учебниците: Наташа С. Тоскоска
Телефон:3-140-139
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 
 

3. Организација и делокруг на работата на Државниот просветен инспекторат

Во Инспекторат има два сектори и тоа:

I.   Сектор за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование,

Во Секторот за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование има десет одделенија и тоа:
-    Одделението за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование во пелагониски плански регион;
-    Одделението за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование во вардарски плански регион;
-    Одделението за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование во североисточен плански регион;
-    Одделението за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование во југозападен плански регион;
-    Одделението за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование во југоисточен плански регион;
-    Одделението за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование во полошки плански регион;
-    Одделението за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование во скопски плански регион;
-    Одделението за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование во источен плански регион;
-    Одделение за инспекциски надзор и оценување на квалитетот на основното и средното образование во специјализирани воспитно- образовни институции во Република Македонија;
-    Одделение за подршка на инспекторатот и анализа на квалитетот на наставата.

II.   Сектор за инспекциски надзор во високото образование и научните институти, ученичките и студентските домови.

Во Секторот за инспекциски надзор во високото образование, научните институти, ученичките и студентските домови има две одделенија и тоа:
-    Одделение за инспекциски надзор во високото образование, научните институти, ученичките и студентските домови во полошки, скопски, североисточен, источен и југоисточен плански регион;
-    Одделение за инспекциски надзор во високото образование, научните институти, ученичките и студентските домови во југозападен, пелагониски и вардарски плански регион.

http://dpi.mon.gov.mk/

Одговорен: Бесим Алија
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Телефон: 3-140-126
Замена: Звездана Тортевска
Телефон: 3-116-772
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 

4. Биро за развој на образованието

тел. ++389 2 3064 131
факс ++389 2 3061 057
e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

http://www.bro.gov.mk/

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook