Придружете им се на волонтерите на Мировен корпус и на ЕЛТАМ во работилницата за пишување есеи за наставници

Кој: Наставниците по англиски јазик во 8 и 9 одделение, како и професорите по англиски јазик во средните училишта.

Што: Работилница организирана од волонтерите на Мировен корпус во соработка со ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик во Македонија) за да се информирате и да се подготвите за националниот предизвик за пишување есеи на англиски јазик.

Кога: Четврток, 15 октомври и среда 21 октомври од 12:00 до 13:00 часот

***Имајте предвид дека бројот на учесниците е ограничен, регистрирајте се колку можете поскоро***

Каде:

Американско катче Битола - 15 октомври 2015, 12:00 – 13:00 *Максимум 22 учесници

Американско катче Скопје - 15 октомври 2015, 12:00 – 13:00 *Максимум 22 учесници

Американско катче Штип - 21 октомври 2015, 12:00 – 13:00 *Максимум 22 учесници

Американско катче Тетово - 21 октомври 2015, 12:00 – 13:00 *Максимум 27 учесници

Ќе добиете сертификат за вашето присуство и ќе се подготвите за насочување на вашите ученици како да ги прошират своите вештини во креативно пишување на англиски јазик. Информирајте ги вашите ученици за Националниот натпревар за пишување есеи на англиски јазик и за важноста од пишувањето есеи за нивниот иден професионален развој.

Вие треба да се регистрирате за учество со тоа што ќе пратите и-мејл со вашето име и презиме, името на училиштето и Американското катче во кое сакате да учествувате, најдоцна три дена пред закажаниот термин. Пратете и-мејл на ова адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

За правилата и за дополнителни информации, посетете ги следниве страници: https://www.facebook.com/MacNationalEssayChallenge http://nationalenglishessaychallenge.weebly.com/

Националниот предизвик за пишување есеи на англиски јазик е овозможено од волонтерите на Мировен корпус, во соработка со ЕЛТАМ (Асоцијација на наставници по англиски јазик во Македонија), поддржан од Универзитетот на Југоисточна Европа.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook