Амбасадата на Република Словачка во Скопје известува за јавен повик за доделување на стипендии за учество на 56-та Летна школа по словачки јазик и култура, што ќе се одржи во периодот од 3 до 24 август 2020 година на Филолошкиот факултет при Универзитетот “Коменски“ во Братислава (Faculty of Philosophy, Comenius University in Bratislava).

Повеќе информации можат да се најдат на веб страницата:
https://fphil.uniba.sk/katedry-a-odborne-pracoviska/sas/info-sas-2020/informacie-o-letnej-skole/
Апликациите можат да се поднесат најдоцна до 12 мај 2020 година, при што истите мора да имаат соодветен код обезбеден од страна на Амбасадата на Република Словачка.

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook