Министерството за образование и наука информира дека во тек е конкурс за доделување на 5 стипендии за заинтересирани граѓани од Република Северна Македонија за додипломски студии на Bay River College во Калгари, Канада.


Две од понудените стипендии се целосни, две покриваат 50% од трошоците за школарина и една стипендија (целосна) е наменета за лица со попреченост.


Повеќе информации за стипендиите можат да се обезбедат во овој документ.

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook