Ве известуваме дека во врска со актуелната состојба предизвикана од пандемијата на вирусот КОВИД 19, Националната комисија за УНЕСКО на Република Северна Македонија во рамки на тековниот Повик на Програмата за партиципација на УНЕСКО за 2020 – 2021 година, ги охрабрува заинтересираните при подготовка на предлог проектите да ја имаат во предвид и можноста да понудат креативни решенија поврзани со отстранување на последиците предизвикани од оваа состојба.

Воедно, Националната комисија упатува при креирањето на предлог проектите и пополнувањето на формуларот за аплицирање да се користат насоките на УНЕСКО за Програмата за Партиципција 2020-2021 година, кои можете да ги најдетe на веб страната на организацијата:

http://www.unesco.org/new/en/member-states/mscontent/participation-programme/

Формуларот за аплцирање можете да го превземете на следнава интернет адреса:

https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000372359_eng?locale=en (Анекс 1)

Линк од актуелниот Повик на Националната комисија за УНЕСКО:

http://kultura.gov.mk/nacionalnata-komisija-za-unesko-na-republika-severna-makedonija-informira-za-objaveniot-povik-od-strana-na-unesko-do-drzavnite-clenki-za-podnesuvanje-na-predlog-proekti-vo-ramkite-na-programata-za/

Напоменуваме дека апликациите треба да се достават до Националната комисија за УНЕСКО на македонски и англиски/француски јазик најдоцна до 5 ти мај, во електронска и хартиена форма на следниве адреси:

Министерство за култура на Република Северна Македонија

Ул. Ѓуро Ѓаковиќ бр. 61

1000 Скопје

Електронски адреси:

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.; Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Телефони: 02/3240 517/3240 591/3 240 549

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook