Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија информира дека во тек е повик за искажување интерес за партнерство во рамки на проектот “Градење капацитети на Меѓународниот институт за одржливи технологии на земјите од Југоисточна Европа со поддршка од ИАЕА.

Повикот нуди два типа на можности:

-Грантови за млади кадри за следење на обуки за научници и инженери во различни специјализирани области во Европските лаборатории, за период од една или две години; 
-Грантови за организација на работилници, училишни семинари и обуки за идните корисници.
Повеќе информации можат да се обезбедат на следниот линк - https://seeiist.eu/fellow-contracts-fell/

Краен рок за аплицирање:
29 февруари 2020 година

Поднесување на апликациите:
Апликантите неопходно е да подготват CV по Европски формат (Europass) на англиси јазик и мотивациско писмо.
Апликациите треба да се поднесат во електонска форма на следнава е-маил адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

upatstvo priracnik

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook