Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија соопштува дека Министерството за образование, млади и телесно воспитување на Република Чешка обезбедува четири стипендии на кандидати од Република Северна Македонија за 2020 година, за учество на летни школи по чешки јазик во рамките на проектот за словенски студии, кои традиционално се одржуваат во Плзењ (2 места) и Брно (2 места),

Кандидатите потребно е да ги поднесат следниве документи во два примероци:
- Пополнет формулар за учество на летната школа;
- CV, кратка биографија;
- Диплома за завршено високо образование;
- За студентите: потврда дека е редовен студент на факултет;
- Мотивационо писмо.
Стипендијата покрива школарина, сместување и исхрана во студентска кантина, а патните трошоци се на товар на самиот кандидат.
Непотполни и не навремено доставени документи нема да се земат во предвид.

Пријавата, апликацијата за пријавување и потребни информации може да се најдат на:http://www.msmt.cz/eu-and-international-affairs/summer-schools-of-slavonic-studies?lang=2 . Може да се пријават кандидати и вон конкурсот со сопствено финансирање.

Подетални информации како и апликациите можат да се најдата и на веб страницата: http://www.mzv.cz/skopje

Апликацијата заедно со потребните документи во два примерока треба да бидат доставени до Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија најкасно до 08.03.2020 година.

Интервју со кандидатите ќе се одржи на 10.03.2020 година во 10:00 часот во Министерството за образование и наука, ул. „Свети Кирил и Методиј“ бр.54 Скопје, канцеларија 1400 на 14 кат.

Лице за контакт : Гоце Видановски, Сектор за наука и иноваци,
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

upatstvo priracnik

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook