Секоја академска година Факултетот за спорт при Универзитетот во Лајпциг, со поддршка на Сојузното  германско министерство за надворешни работи, организира два курса за последипломски студии за  тренери  и наставници по физичко образование од земјите во развој, според листата на Комитетот за развојна помош (DAC) на Организацијата за економска соработка и развој (OECD) во траење од 5 месеци,  за четири алтернативни специјализации и на  четири јазици (англиски, француски, шпански и арапски).

Право на учество имаат кандидати  не постари од 40 години со:

- завршено високо образование од областа на спортот

- стекнато искуство како активни спортисти или наставници по физичко образование или тренери и

- добри физички и психолошки   вештини 

Содржина на курсот:

1. Специјализација  ( теорија и пракса);

2. Вовед во науката за тренинг

3. Спортска медицина 

4. Спортска педагогија

5. Спортска психологија 

6. Спортски менаџмент 

7. Кондициони тренинзи 

8. Германски јазик

 

Финансирање:

- последипломските студии ги финансира  Министерството за надворешни работи  на Сојузна  Република Германија.

- секој учесник добива  месечен грант.

- сите  патни трошоци од и до Лајпциг се на товар на учесниците. 

Аплицирањето се врши директно на адресата на Амбасадата на СР Германија во Скопје, каде можат да се добијат и други подетални информации:

ул.„ Леринска“ , бр. 59, 1000 Скопје

www.skopje.diplo.de 

тел: +389 2 309 39 00

Факс: + 389 2 309 38 99

Службеничка: Хајке Јовeски

Лок. тел. +389 2 309 38 49

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

 

Курс за тренери на Факултетот за спорт при Универзитетот во Лајпциг

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

upatstvo priracnik

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook