Владата на Република Италија за академската 2017/2018 година доделува стипендии за македонски државјани, наменети за:

 Напредни тримесечни курсеви за усовршување на јазикот за студенти по италијански јазик;

• Едномесечни курсеви за усовршување на италијански јазик за доценти по италијански јазик;

• Студии за високо уметничко и музичко образование;

• Додипломски редовни студии (само за лицата кои сакаат да ја обноват стипендијата веќе доделена во претходната академска година);

• Последипломски студии:

- Магистерски студии;

- Докторски студии;

- Специјализации и

- Други истражувачки активности.

Подетални информации можат да се најдат на веб страницата www.ambskopje.esteri.it, како и во одделот за култура при Амбасадата на Република Италија во Република Македонија.

Крајниот рок за аплицирање е 10 мај 2017 година.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook