Во тек е конкурс за доделување на стипендии за резиденцијален престој на писатели од земјите на западен Балкан во Република Австрија, за 2018 година.

Стипендиите ги обезбедува австриското Министерство за Европа, интеграција и надворешни работи и истите се во месечен износ од 1.500 евра, средства со кои се покриваат и трошоците за превоз.

Заинтересираните кандидати можат да аплицираат најдоцна до 1 јули 2017 година на електронските адреси Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. и Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..
Во прилог на апликацијата, кандидатите потребно е достават и биографија, список на публикации на својот мајчин јазик, список на преведени дела на германски јазик (доколку постојат) и да наведат краток опис на проектот (на која тема ќе се определи кандидатот за време на неговиот престој, на која публикација ќе работи и што очекува од престојот во Виена).

Дополнително, кандидатите не треба да се корисници на писателска стипендија во Виена во последните три години.
Програмата започнува на 1 јануари 2018 година. Избраните учесници ќе бидат известени најдоцна до 10 септември 2017 година.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook