Се информираат сите заинтересирани граѓани дека Бирото за академско признавање и меѓународна размена на Република Полска за 2017 година обезбедува четири стипендии за учество на летни школи по полски јазик, кои ќе се одржат во Бјалисток (05.07-25.07.2017) и Силесија (31.07.-27.08.2017).

Пријавувањето трае до 01.05.2017 година, а кандидатите потребно е до Министерството за образование и наука, Сектор за наука и иновации, Одделение за меѓународна соработка, (ул. Свети Кирил и Методиј бр.54 Скопје), во два примероци да ги достават следните документи:

- Пополнет формулар за учество на летната школа;

- Кратка биографија;

- Диплома за завршено високо образование;

- За студентите: потврда дека е редовен студент

- Мотивациско писмо.

Стипендијата ги покрива трошоците за школарина, сместување и исхрана во студентска кантина, а патните трошоци се на товар на самиот кандидат.

Непотполни и ненавремено доставени апликации нема да се земат во предвид.

Лице за контакт – Видановски Гоце ( 02 ) 3140185

Документи:

Пријава

Апликација на полски јазик

Апликација на англиски јазик

Листа на универзитети во Полска

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook