Се информираат сите заинтересирани граѓани дека во тек е конкурс за доделување на стипендии за 10 месечни студиски престои на Академијата за култура – Виљанди при Универзитетот Тарту во Естонија, за академската 2017/2018 година.

Стипендиите се однесуваат за студиските програми по танцување, театарски уметности, ритмичка музика, традиционална музика, звук и занаети (особено текстил) и се во износ од 7.200 евра за покривање на трошоците за уписнина и сместување. Додека, трошоците за пат и здравствено осигурување, се на товар на кандидатите.

Потребни документи за пријавување: кратка биографија, избор на специјализација, предлог план со предмети, мотивациско писмо, копија од пасош или од лична карта, копија од последната диплома, вклучително и потврда за научен степен и уверение со оценки, портфолио согласно барањата на соодветната спецификација.

Сите документи треба да бидат доставени на англиски или естонски јазик и истите, се доставуваат електронски на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или по пошта на следната адреса: University of Tary Viljandi - Culture Academi, Posti 1, 7004 Viljandi, Estonia.

Крајниот рок за аплицирање е 1 април 2017 година.

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook