Министерството за образование и наука информира дека во тек е јавен повик за доделување на чивнинг стипендиите за магистерски студии на британските универзитети.
Стипендиите се дел од глобалната програма на британската Влада за стипендирање, а се однесуваат на академската 2017/2018 година.
Сите подетални информации за условите, критериумите и начинот на аплицирање можат да се обезбедат на  http://www.chevening.org/apply

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook