Повеќе информации за јавниот повик за “Кратки педагошки престои во Франција 2016“ за професори по француски јазик или професори што предаваат други наставни предмети на француски јазик во државните училишта во Република Македонија, можат да се обезбедат на http://ifs.mk/mk/Home/EducationContent/610

Повеќе информации за јавниот повик за учество на “17то издание на летниот регионален универзитет во Струга“ во периодот од 4 до 8 јули 2016 година, кој нуди квалитетна педагошка обука за стотина професори од Република Македонија и соседните земји, а го организира Францускиот институт во Скопје, може да се обезбедат на http://ifs.mk/mk/Home/EducationContent/1556

Корисни линкови од франкофонски организации:

- Француски институт во Скопје - http://ifs.mk/
- Меѓународната организација на Франкофонија - http://www.francophonie.org/
- Регионален франкофонски центар за централна и југоисточна Европа: www.crefeco.org

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook