Хазар Универзитетот во Баку, Азербејџан, за академската 2016/2017 година доделува 2 стипендии наменети за кандидати од Република Македонија, за додипломски, односно постдипломски студии на некоја по понудените студиски програми кои се изведуваат на англиски јазик.

Сите подетални информации за критериумите, условите, студиските програми и потребните документи за аплицирање, можат да се обезбедат на интернет страницата на универзитетот – www.khazar.org.

Аплицирањето се врши со доставување на документите наведени во конкурсот до Канцеларијата за меѓународни прашања на Универзитетот или електронски на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.. Крајниот рок за аплицирање е 15.4.2016 година.

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook