Ве информираме дека е објавен Ценовник за оштетени учебници за учебна 2019/2020 година. Ве молиме при давање насоки за уплата на средства за изгубен или оштетен учебник да внимавате на година на набавување на истиот.

При евиндетирање на наплата на оштетените и изгубените учебници постапувајте согласно Законот за учебници за основно и средно образование („Службен весник на Република Македонија“ бр. 98/2008, 99/2009, 83/2010, 36/2011, 135/2011, 46/2012, 24/2013, 120/2013, 29/2014, 146/15, 217/15, 30/16 и 21/18 ), и Правилник за начинот на прием, складирање, доделување и враќање на комплетите на учебници во основните и средните училишта ( „Службен весник на Република Македонија“ бр. 75/10), особено согласно членовите 3, 8 и 10 од горенаведениот Правилник.

   Ценовник за оштетени учебници за основно образование

    Ценовник за оштетени учебници за гимназиско образование

    Ценовник за оштетени учебници за средно стручно образование

    Ценовник за оштетени учебници за средно стручно-странски јазици

 

    Уплатни сметки за оштетени или невратени учебници за основно образование

    Уплатни сметки за оштетени или невратени учебници за средно образование

 

Контакт и прашања за бесплатни учебници

Одговорен за учебниците:
Наташа С. Тоскоска
Телефон: 02/3-140-188
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Замена:
Али Муслиа
Телефон: 02/3-140-175
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.