МОН донесе Решение за одземање на вршење на работи од надлежност на Градоначалникот на општина Гостивар МОН донесе Решение за одземање на вршење на работи од надлежност на Градоначалникот на општина Гостивар Четврток, 22 февруари 2018 Министерството за образование и наука ја информира јавноста дека МОН донесе Решение за одземање на вршење на работи од надлежност на Градоначалникот на општина Гостивар за именување и разрешување на директори на општински основни и средни училишта. Министерството...
Конкурс за доделување на  стипендии во времетраење од 30 (триесет) месеци за студиско усовршување на студенти на редовни, магистерски и докторски студии во Република Словачка Конкурс за доделување на стипендии во времетраење од 30 (триесет) месеци за студиско усовршување на студенти на редовни, магистерски и докторски студии во Република Словачка Четврток, 22 февруари 2018 Конкурс за доделување на  стипендии во времетраење од 30 (триесет) месеци за студиско усовршување на студенти на редовни, магистерски и докторски студии во Република Словачка Министерството за образование, наука, истражување и спорт на Република Словачка ...
Дескоска и Перкс ја потпишаа Годишната програма за соработка со УНИЦЕФ Дескоска и Перкс ја потпишаа Годишната програма за соработка со УНИЦЕФ Четврток, 22 февруари 2018 Министерката за образование и наука, проф. д-р Рената Дескоска и претставникот на УНИЦЕФ, г. Бенџамин Перкс, ја потпишаа Годишната програма за соработка за 2018 година, која ќе биде остварена помеѓу Министерството за оразование и наука и УНИЦЕФ. Станува збор за...
Рокот за пријавување на Конкурсот за доделување на наградата  Рокот за пријавување на Конкурсот за доделување на наградата "Гоце Делчев" за 2018 година се продолжува до 15 март 2018 година Вторник, 20 февруари 2018 ПочитуваниОдборот за доделување на наградата "Гоце Делчев"  соопштува дека рокот за пријавување на Конкурсот за доделување на наградата  "Гоце Делчев"  за 2018 година се продолжува до 15 март 2018 година.   ОДБОРОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ  НА НАГРАДАТА...
Повторен Конкурс за избор на рецензенти кои ќе ги рецензираат проектите по објавениот Конкурс за кофинансирање на  билатерални проекти меѓу Република Македонија и Република Австрија за периодот 2018 - 2020 година Повторен Конкурс за избор на рецензенти кои ќе ги рецензираат проектите по објавениот Конкурс за кофинансирање на билатерални проекти меѓу Република Македонија и Република Австрија за периодот 2018 -... Вторник, 20 февруари 2018 Врз основа на член 50 од Законот за научно-истражувачка дејност („Службен весник на Република Македонија’ бр. 46/08, 103/08, 24/11, 80/12, 24/13, 147/13, 41/14, 145/15 и 154/15), Правилникот за начинот и постапката и поблиските критериуми за финансирање на научно...
К О Н К У Р С за распределба на средства за учество на домашни научни истражувачи  на  меѓународни  научни собири  2018 година К О Н К У Р С за распределба на средства за учество на домашни научни истражувачи на меѓународни научни собири 2018 година Вторник, 20 февруари 2018 Врз основа на член 50 од Законот за научно-истражувачката дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр. 46/2008, 103/2008, 24/2011, 80/2012, 24/2013, 147/2013, 41/2014, 145/2015, 154/2015 ,30/2016 и  53/2016 ), член 7 од Правилникот за начинот на ...
К О Н К У Р С за распределба на средства за финансирање на организација на  научни собири  за 2018 година К О Н К У Р С за распределба на средства за финансирање на организација на научни собири за 2018 година Вторник, 20 февруари 2018 Врз основа на член 50 од Законот за научно-истражувачката дејност („Службен весник на Република Македонија“ бр. 46/2008, 103/2008, 24/2011, 80/2012, 24/2013, 147/2013, 41/2014, 145/2015, 154/15, 30/2016 и 53/2016), член 3 од Правилникот за начинот на финансирање...

23-09-2016- 

Заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски, денеска го посети новиот подрачен објект на основното училиште „Димитар Поп Георгиев Беровски“ во населбата Хром во општина Ѓорче Петров. Тој информираше дека училиштето е комплетно завршено и опремено и од понеделник во него ќе почне наставата.

„Објектот е направен по сите стандарди за реализирање на наставата. Можам да кажам дека успешно реализиравме уште едно ветување како што беше и планирано. Обезбедивме услови за сите ученици од населбата Хром да посетуваат настава во местото каде што живеат, со што ќе се избегне потребата тие да бидат со автобуси транспортирани во објектот на централното основно училиште кое се наоѓа на неколку километри“, рече Ристовски.

Ристовски изјави дека Хром е перспективна населба во која има се повеќе млади брачни парови и зголемен е бројот на новородени деца. Поради тоа, додаде заменик министерот, неопходно беше завршувањето и комплетирањето на училишниот објект. Наставата во подрачното основно училиште „Димитар Поп Георгиев Беровски“ ќе се одвива до петто одделение, но во иднина треба прерасне во деветолетка.

Во изградбата и опремувањето на новиот објект, Владата преку Министерството за образование и наука инвестираше 30 милиони денари.

ministerka-slika-mk-2

Министер за образование и наука

zamenik-mk 

Заменик министер за образование и наука 

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo

strategija-prepriemachko

SDIS v2

 

mon_slika.jpg

мостови

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 Untitled-Banner 1

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

eDnevnik plagjati eksterno-prashanja NaukaMK2 PatentMK2

konkursi-mongovmk domovi-web  logo edu eng1       skoool-mk e-ucebnici2

sportski-igri FZI-Logo-web1 1000knigi-2014  npro-edumkmatura-web

DIC-v3 BRO-baner CSOO-baner linkovi

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook