Çdo vit akademik Fakulteti për sport pranë Universitetit të Leipzigut me mbështetje të Ministrisë Federale të Punëve të Jashtme të Gjermanisë, organizon dy kurse për studime pasdiplomike për trejner dhe mësimdhënës nga lënda - arsim fizik nga vendet në zhvillim, sipas listës së Komitetit për ndihmë dhe zhvillim ( DAC) të Organizatës për zhvillim dhe bashkëpunim ekonomik ( OECD) në kohëzgjatje prej 5 muajve, për katër specializime alternative dhe në katër gjuhë ( gjuhë angleze, frënge, spanjolle dhe gjuhë arabe).

Të drejtë pjesëmarrje kanë kandidatët jo më të vjetër se 40 vjeç:
- të cilët kanë mbaruar arsimin e lartë nga fusha e sportit
- të cilët kanë përvojë si sportistë aktiv, ose mësimdhënës nga lënda - arsim fizik ose trajner dhe
- aftësi të mira fizike dhe psikike
Përmbajtja e kursit:
1. Specializim ( teori dhe praktikë)
2. Hyrje në shkencë për stërvitje
3. Mjekësi sportive
4. Pedagogji sportive
5. Psikologji sportive
6. Menaxhment sportiv
7. Stërvitje për kondicion
8. Gjuhë gjermane
Financimi:
- studimet pasdiplomike i financon Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës Federale të Gjermanisë
- çdo pjesëmarrës fiton grant mujor
- të gjitha shpenzimet e rrugës prej dhe deri Leipzigu i bartë pjesëmarrësi.
Aplikimi bëhet drejtëpërdrejtë në adresën e Ambasadës së R.F të Gjermanisë në Shkup, ku gjithashtu mund të merren të gjitha informacionet më të hollësishme :
Rr. “ Lerinska” nr. 59, 1000 Shkup

www.skopje.diplo.de
tel: +389 2 309 39 00
Faks: + 389 2 309 38 99
Personi përgjegjës : Hajke Joveski
Tel.lok. +389 2 309 38 49
E-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook