Fondi Britanik për bursa (British Scholarship Trust) është organizatë jofitimprurëse e cila ndanë bursa për studentët e dalluar në studime pasdiplomike nga vendete e ish- Jugosllavisë për vizita të shkurtra në Mbretërinë e Bashkuar.

Ky fond për herë të parë është themeluar pas Luftës së Parë Botërore, mjetet shfrytëzohen për të mbështetur të rinjtë nga ish-Jugosllavia për të fituar arsimim të specializuar në Mbretërinë e Bashkuar.

Bursat ndahen në formë të grandeve për vizita prej 1 deri në 3 muaj edhe atë për studentët të cilët do të propozojnë projekte përkatëse hulumtuese në Mbretërinë e Bashkuar.

Në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës së Maqedonisë në Londër, Fondi Britanik për bursa njofton se theks të veçantë do t'i vihet Fletëaplikimeve nga Republika e Maqedonisë gjatë ndarjes së grandeve për vitin akademik 2016/2017. Inkurajojmë të gjithë studentët në studime pas diplomike të cilët dëshirojnë të thellojnë punën e tyre hulumtuese të aplikojnë për bursë të cilët i ndanë Fondi Britanik. Informacionet më të hollësishme gjenden në : http://www.britishscholarshiptrust.org.

Gjithashtu, në njoftim gjenden bursa të veçanta për studentët nga Republika e Maqedonisë “ Grem dhe Pegi Rid”, të cilët fondi do t'i sjellë sipas dëshirës së çiftit Rid.

Ata kanë një bashkëpunim të gjatë dhe të suksesshëm me Republikën e Maqedonisë dhe kontribuan në përhapjen e Gjuhës dhe letërsisë maqedonase jashtë kufijve të vendit tonë. Dhe për këtë lloj të bursës, informacionet më të hollësishme gjenden në http://www.britishscholarshiptrust.org.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook