Ministria e Arsimit dhe Shkencës njofton se Bundestagu Gjerman në bashkëpunim me Universitetin e Lirë të Berlinit, Humboldt, Universitetin e Berlinit , Universitetin Teknik të Berlinit ndanë bursa ndërkombëtare (IPS) në kohëzgjatje prej 5 (pesë) muajve për qëndrim në Bundestag.
IPS bursa është e dedikuar për të rinjtë me kualifikim të lartë dhe të cilët kanë dëshirë që pas përfundimit të programit në mënyrë aktive dhe të përgjegjshme të marrin pjesë në formimin e një të ardhme demokratike në vendet e tyre.
Ata do të kenë mundësi që gjatë qëndrimit të tyre me përfaqësues të Budenstagut të njoftohen me sistemin gjerman parlamentar dhe me proceset e sjelljes së vendimeve politike dhe të fitojnë përvojë praktike në fushën e punës parlamentare.
Kushtet
1. Të jenë shtetas të Republikës së Maqedonisë
2. Të kenë të mbaruar arsimim të lartë
3. Të njohin gjuhën gjermane
4. Të kenë njohuri për politikën, shoqërinë dhe historinë gjermane
5. Të jenë nën moshën 30 vjeçare

Bursa është 500 euro, akomodim pa pagesë dhe shpenzime për sigurim dhe rrugë.
Afati i fundit për dorëzimin e fletëaplikimeve është 30 qershor 2016.
Informacione më të hollësishme mund të merren në Ambasadën Gjermane në Shkup ose në adresën: www.bundestag.de/ips

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook