Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Mr. Abdilaqim Ademi, sot mori pjesë në konferencë me temë “ Testimi ekstern i studentëve: sfidat dhe mundësitë”, organizuar nga shoqata joqeveritare “ Qendra Evropiane-SN7”. Në konferencë u debatua për mënyrat e mundshme se si të realizohet vlerësimi i njohurisë së arritur të studentëve. Ademi theksoi që testimi ekstern në fakultetet është vetëm ide që ende përpunohet.

“Ngjarje të këtilla janë ato për të cilat përpiqemi ne – debate publike në të cilat të gjitha palët e interesuara do të japin propozime të cilat do të ndihmojnë që të gjendet metoda më e mirë për realizimin e vlerësimit ekstern të njohurive të studentëve, e cila, si reformë shumë do të përmirësojë cilësinë e arsimit të lartë ne vendin tonë”, u shpreh Ademi.

Ademi shtoi se qëllimi është që studentët të fitojnë njohuri cilësore dhe të aplikueshme, e jo diploma të cilat nuk do të mund t’i shfrytëzojnë gjatë punësimit.

“Punëdhënësit i vlerësojnë kompetencat dhe shkathtësitë reale të kandidatëve për punësim dhe përparësi ju japin njerëzve të cilët pas përfundimit të fakultetit munden menjëherë t’ju dedikohen detyrave të punës, dhe jo atyre të cilave përkrah përfundimit të arsimit të lartë duhet ti trajnojnë shtesë që të mund të fillojnë me aktivitetet punuese. Me këtë reformë do të arrijmë mu këtë gjë, krijimin e kuadrove cilësore dhe të përgatitura, konkurrente në tregun e punës”, tha Ademi.

Me vlerësimin esktern që dë të implementohet edhe në Universitetet shtetërore dhe private, do të fitohet një arsimim i unifikuar për të gjithë studentët.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook