Ministri për Arsim dhe Shkencë Mr. Abdilaqim Ademi, sot morri pjesë në debatin me temë “Vlerësimi ekstern i suksesit të arritur të nxënësve”, organizuar nga Ministria për Arsim dhe Shkencë dhe nga Qendra shtetërore për provime. Në debat morën pjesë edhe përfaqësues të SASHK-ut, Byroja për zhvillim të arsimit, Qendra për arsimim dhre trajnim profesional, drejtor të shkollave, arsimtar, nxënës, përkatësisht të gjithë ata të cilët në njëfarë mënyre janë përfshirë në procesin e testimit ekstern.

Qëllimi kryesor i debatit është të shqyrtohet përvoja e deritanishme dhe nxitjet nga implementimi i procesit të testimit ekstern, me qëllim që ai të vazhdojë me sukses të implementohet dhe plotësohet gjatë këtij viti dhe në vitet e ardhshme shkollore.
„Të gjithë pajtohen që vlerësimi ekstern duhet të ketë, megjithatë secili nga aspekti i vetë jep propozime dhe vërejtje se çka eventualisht duhet të ndryshohet, të cilat, gjithsesi se do t’i kemi parasysh me rastin e ndryshimeve eventuale në Ligjin për arsimimin fillor dhe të mesëm në pjesën e notimit ekstern”, tha Ademi.

Ky debat është pjesë e dialogut social me SASHK-un, për të cilin, siç theksoi Ademi është partneri më i madh i Ministrisë për Arsim dhe Shkencë në reformimin e sistemit arsimor dhe partnerit në zbatimin e kësaj dhe reformave tjera të shumta.
„Njëra nga kërkesat e SASHK-ut është të debatohet për vlerësimin ekstern. Sot kemi edhe përfaqësues nga SASHK dhe në njëfarë mënyre ne filluam ta realizojmë atë për të cilën ramë dakord ”, theksoi Ademi.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook