Ministria e Arsimit dhe Shkencës njofton se nga 26 maj deri më 8 qershor të vitit 2020 prej ora 12:10 dhe prej ora 19:00, në RTM1 do të emetohet serial i ri mësimor „The Word on the Street“ dedikuar nxënësve të shkollave të mesme dhe studentëve. 

Seriali i ri është bashkëproduksion i Këshillit Britanik dhe Bi-bi-si , ndërsa i dedikohet ligjeratave dhe mësimit të gjuhës angleze. Seria e re arsimore ka për qëllim t'i përmirësojë aftësitë e të folurit të gjuhës angleze tek popullsia prej 15 deri 25 vjeçar, si dhe t'i njoftojë të rinjtë me kulturën britanike.
Serial ii ri është përgatitur në një format të njohur televiziv me intevista dhe mini kuize. Te ne serialin mund ta ndjekin edhe filloristët . Niveli i gjuhës është mes B1dhe B2 sipas Kornizës Evropiane të Gjuhëve dhe i përgjigjet nivelit të gjuhës të cilën e mësojnë nxënësit e shkollave të mesme dhe studentët në vend,sipas programeve tona mësimore.

„The Word on the Street“ do të emetohet edhe në vendet e tjera të rajonit. Është e ndjekur me resurse onlajn për ushtrim dhe mësim : https://learnenglish.britishcouncil.org/general-english/word-street ndërsa resurset tjera për ligjerata dhe mësim në gjuhën angleze gjenden në ueb- faqen e Këshillit Britanik : https://www.britishcouncil.mk/en/stay-home.

.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook