Instituti Shtetëror i Moskës për Marrëdhënie Ndërkombëtare (MGIMO) në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Federatës Ruse është i gatshëm të pranojë një person nga Maqedonia e Veriut në vitin e parë në institut për vitin akademik 2020/2021, në pajtueshmëri me vendimin e Presidentit të Federatës Ruse.
Në përputhje me urdhrin e Ministrisë së Shkencës dhe Arsimit të Lartë të Federatës Ruse nga data 3 prill 2020 Nr. 547 dorëzimi i dokumenteve në Komisionin për pranimin e qytetarëve të huaj në vitin 2020 do të bëhet ekskluzivisht në formë elektronike.
Duke filluar nga data 27 prill 2020, APLIKANTËT mund të plotësojnë në mënyrë të pamvarur formularin themelor të regjistrimit. Formulari i regjistrimit gjendet në:
https://abiturient.mgimo.ru/foreigners/foreigners-bac
Për të dorëzuar dokumente në Komisionin për pranimin e qytetarëve të huaj, APLIKANTËT duhet të :
1) Në mënyrë të pavarur të bëjnë transferimin e dokumenteve të nevojshme për pranim në formën elektronike përmes skanimit ose fotografisë,njëkohësisht duke siguruar edhe lexueshmërinë e tekstit. Lista e dokumenteve të nevojshme mund të gjindet në faqen e shënuar në vijim:
2)Pranimi i dokumenteve në formë elektronike do të bëhet nga 15 korriku 2020 -15 gusht 2020 (në përgjithësi).
Mënyra e dorëzimit të dokumenteve në formë elektronike do të shpallet më vonë.
3)Duhet të prisni që dokumentet të verifikohen dhe të merrni vërtetim për pranimin e tyre me postë elektronike.
Aplikuesi e bën transferimin e DOKUMENTEVE TJERA në formë elektronike duke skenuar ose fotografuar:
1) Dokumenti për identifikim: skenim ose fotografi nga faqja e parë e pasaportës + noterizimi i faqës së parë të pasaportës.
2) Dokumenti i arsimit - shtesë, në të cilën janë të shënuara
lëndët dhe notat përfundimtare + përkthimet e noterizuara të certifikuara (nëse certifikata është vërtetim-astat në gjuhën ruse atëherë nuk kërkohen certifikata të noterizuara. Para dorëzimit të dokumenteve, është e rëndësishme ti kontrolloni nëse dokumenti arsimor i vendit tuaj ka nevojë për legitimacion konsullor ose vulë apostille.
3) Dokumentet mjekësore:
1. Vërtetim me të dhëna për sëmundjet kronike (formulari 086-U),
2. Certifikata e mungesës së HIV,
3. Rezultati i hulumtimit për RW (sifilizi),
4. Rezultati i hulumtimit për testin e Hepatitit B,
5. Raport mjekësor për vaksinat e pranuara, të vërtetuara me vulën e një institucioni mjekësor me data të vaksinimit,
6. Përfundim për ekzaminimin fluorografik me rreze X.
4) Fotografija në formë elektronike duhet të jetë:
1. Bardh e Zi ose me ngjyrë,
2. Personi duhet të jetë në mes,
3.Faqja e prapme duhet me qenë e zdritur,
Provimet për pranim në gjuhën ruse dhe gjuhë të huaja për aplikantët në vitin 2020 do të mbahen nga distanca, pas datës15 gusht.. Datat e provimeve do të shpallen më vonë!
Informacionet për punën e komisionit zgjedhor për magjistraturë mund të gjenden në: http://master.mgimo.ru/
Të gjitha informacionet e nevojshme për kandidatët publikohen në faqen e internetit: www.mgimo.ru dhe Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. ose në nr.e telefonit: +74952348490.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook