Ueb-aplikacioni E-CRIS si sistem i informacionit për veprimtari kërkimore ështe i zhvilluar të mundësojë ofertë falas për shfrytëzuesit e COBISS apikacioneve. Në Republikëne Maqedonisë së Veriut, Sistemin e Informacionit për veprimtari kërkimore E-CRIS.MK e udhëheqë biblioteka universitare nacionale “Shën Kliment Ohridski”. Qëllimi kryesor i E-CRIS.MK është krijimi i bazës të të dhënave të kërkuesve, institucionet e kërkimit dhe seksione veprimtaria themelore e së cilës është kërkimi shkencorë, projektet kërkimore dhe inspektimi i tyre i drejtpërdrejtë në të dhënat biografike dhe bibliografike.


Qëllimi i sistemit E-CRIS nacional është ekzistenca e evidencës nacionale gjatë regjistrimit të kërkuesve, regjistrimi në institucionet e kërkimit, rezultatet e kërkimit, publikimet, punimet etj.


Në kontekst të konceptit Evropian për shkencë të hapur dhe qasje të hapur në bazën e të dhënave, Ministria e Arsimit dhe Shkencës i inkurajon kërkuesit si dhe institucionet e kërkimit të cilët nuk janë të regjistruar të regjistrohen në sistemin E-CRIS nacional, kurse kërkuesit që publikojnë punime me faktor të ndikimit në revistë shkencore ndërkombëtare dhe kërkuesit që marrin pjesë me punimet e tyre në tubime shkencore ndërkombëtare, të mbështetura financiarisht nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, t’i publikojnë punimet në këtë bazë:

Linku për E-CRIS.MK: http://e-cris.mk.cobiss.net/about/cris.aspx?lang=mac

Ministria e Arsimit dhe Shkencës njofton se në nëntor të vitit 2019, lidhi marrëveshje të re me EBSCO Publishing, Ipsviq, SHBA për qasje në 14 baza në revista shkencore ku më e rëndësishme është baza Academic Search Complete. Me nënshkrimin e marrëveshjes u sigurua qasja deri te 14 baza të revistave shkencore elektronike dhe informacione me faktor të ndikimit të cilat gjithësej përfshijnë 22.000 revista ku rreth 5.000 janë revista prestigjioze shkencore me faktor të ndikimit. Me këtë marrëveshje universiteteteve shtetërore dhe institucioneve shkencore iu sigurua qasja përkatësisht qasja për punëtorët shkencor dhe studentët e institucioneve të larta arsimore dhe institucionet publike shkencore në Republikën e Maqedonisë së Veriut. 

Linku - EBSCO: http://www.nuub.mk/index.php?option=com_banners&task=click&bid=5

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook