Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Mr. Abdilaqim Ademi, sot mori  pjesë në shënimin e jubileut dhjetëvjeçar të shkollës së doktoraturës SEEFORM, e cila me sukses arsimon dhe profilizon kuadro të cilat janë ardhmëria e secilit vend, në fushën e arsimit të lartë, por edhe në fushën e veprimtarisë shkencoro-hulumtuese.

- Në ndryshimet e Ligjit për arsim të lartë nga viti 2008 u aplikua praktika që titulli doktor i shkencave të fitohet vetëm në kuadër të studimeve të doktoratës. Megjithatë, përvoja e shkollës Ndërkombëtare të doktoraturës SEEFORM paraqet përvojë të vlefshme e cila daton edhe para aplikimit të ndryshimeve ligjore për ciklin e tretë të studimeve, theksoi Ministri Ademi.

- Gatishmëria e studentëve, shtoi Ademi, dhe kuadri akademik është përfitimi ynë nga procesi i Bolonjës. Në këtë drejtim posaçërisht meriton qasja në sigurimin e resurseve të nevojshme kadrovike (të kuadrit) për shkak të arritjes së kualitetit sa është e mundur më të lartë të studimeve të doktoratës.  

Patjetër duhet të përkujtojë, se është me rëndësi roli i shkollës së doktoraturës edhe në krijimin e rrjetit të studiuesve të ri të cilët në të ardhmen do të dinë ta shfrytëzojnë qasjen rajonale në raste të tejkalimit të nxitjeve të ndryshme me të cilat ballafaqohet rajoni. SEEFORM dëshmoi se është fidanishte e kuadrit të ri akademik në universitetet në rajon i cili duke iu falënderuar bashkëpunimit me universitetet gjermane kanë profil më të gjërë akademik, theksoi në paraqitjen e tij ministri për Arsim dhe Shkencë M-r Abdilaqim Ademi.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook