Sfida ka për qëllim t′i përfshijë fëmijët në të gjithë vendin dhe t′i inspirojë të rinjtë në zgjidhjen e problemeve të jetës së përditshme në shkollat e tyre dhe bashkësinë e tyre me ndihmën e kompjuterit. Sfida do të realizohet me pajisjen “Micro:bit” në bi-bi-si, ndërsa prej fëmijëve pritet që të hartojnë projekt që do t′i përgjigjen qëllimeve të zhvillimit të qëndrueshëm si dhe të hulumtojnë zgjidhje për problemet e jetës së përditshme. 

Sfida e Kodimit 2020 është e hapur për të gjithë nxënësit e moshës prej 10 deri më 15 vjeç të shkollave të cilët ishin përfshirë në ciklin e dytë të programit “Shkollat e shekullit 21”. Gara përbëhet prej dy pjesëve ( online dhe ballë për ballë) me qëllim që të përzgjedhen fituesit e garave shtetërore për kodim të cilët do të fitojnë mundësinë për pjesëmarrje në gara rajonale për kodim.


Të gjitha informacionet në lidhje me garën si dhe të gjitha instrukcionet në lidhje me aplikimin për Sfidën gjenden në linkun:https://www.britishcouncil.mk/programmes/education/21st-century-schools/what/competitions
Thirrja për parashtrimin e fletëaplikimeve është i hapur prej sot 3 shkurt 2020 deri më 21 shkurt 2020 ( më së voni deri ora 17:00).

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook