Ministri i Arsimit dhe Shkencës Mr. Abdilaqim Ademi ka realizuar takim me kryetarët e Parlamentëve të studentëve pran Universiteteve publike në vend. Në këtë takim ka marrë pjesë edhe zëvendësministri i Arsimit dhe Shkencës, Spiro Ristovski dhe Elizabeta Todorova, sekretare shtetërore.

Në takim të parë u diskutua për bashkëpunimin në mes ministrisë së Arsimit dhe Shkencës dhe unioneve të studentëve dhe temat që i tangojnë studentët.

Ministri Ademi i njoftoi Kryetarët e Parlamenteve të studentëve me reformat që bënë ministria, përkatësisht Qeveria e Republikës së Maqedonisë në arsimin e lartë, dhe në veçanti i njoftoi për idenë e aplikimit të provimit shtetëror në arsimin e lartë. Kjo ide, theksoi ministri Ademi, është në fazën e analizës dhe shqyrtimit publik dhe se qëllimi kryesor është ngritja e cilësisë së arsimit. Gjithashtu, u theksua se, nëse do të aplikohet kjo metodë nuk do të jetë model që do të cenojë autonominë e Universiteteve dhe në këtë rast do të shfrytëzohen përvojat e vendeve evropiane.

Kryetarët e Parlamenteve studentore përshëndetën iniciativën e ministrisë për takim me përfaqësuesit e studentëve në Universitete publike dhe shprehën gatishmërinë e tyre për të vazhduar bashkëpunimin me ministrinë e Arsimit dhe Shkencës me qëllim të arritjes së prioriteteve të përbashkëta.

Kryetarët e studentëve theksuan se përkrahin debatin dhe përfshirjen aktive të të gjithë palëve të tanguara për realizimin e idesë për provimin shtetëror, në veçanti studentët dhe bashkësinë akademike me qëllim që kjo të jetë në dobi të tyre.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook