Me rastin e ditës Evropiane të gjuhëve, Ministri për Arsim dhe Shkencë Mr. Abdilaqim Ademi, sot mori pjesë në ceremoninë e ndarjes së çmimit për përkthyes të ri më të mirë “Vavilon”.

Konkurrimi për përkthyes më i mirë deri në moshën 26 vjet, që këtë vit organizohet për së pari herë, është e mbështetur nga Delegacioni i Bashkimit Evropian, dhe Shoqatës së përkthyesve në Republikën e Maqedonisë.

“Të mësuarit e gjuhës së huaj është e detyrueshme në arsimimin fillor dhe të mesëm. Por ajo që posaçërisht dëshirojë të theksojë është se edhe Ministria për arsim dhe shkencë edhe Qeveria e Republikës së Maqedonisë, bënë hap vizionar në fushën e arsimimit. Me vendosjen e konceptit të shkollës fillore nëntëvjeçare në vitin 2007, lënda e gjuhës angleze u bë e obligueshme për nxënësit e klasës së parë. Në klasën e gjashtë, fëmijët fillojnë të mësojnë edhe një gjuhë të huaj, gjuhën gjermane, franceze ose ruse, e cila gjithashtu është e obligueshme”, theksoi Ademi.

Ministri Ademi theksoi që shpreson se ky shpërblim për përkthyes më të mirë të ri, do të bëhet tradicional dhe se prej viti në vit do të ketë më shumë garues dhe se do të përkthehen novela, tregime, dhe vepra tjera prozaike në të gjitha 24 gjuhët zyrtare të Bashkimit Evropian.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook