Ministri i Arsimit dhe shkencës  Mr. Abdilaqim Ademi, sot mori pjesë në seminarin e tetë ndërkombëtar të Albanologëve, me temë “Kultura shqiptare – pjesë e pa ndarë e kulturës evropiane”, në organizim të Universitetit Shtetëror në Tetovë.

- Universitetet tona, viteve të fundit, pothuajse në mënyrë të pa ndërprerë organizojnë simpoziume, seminare dhe tribuna tjera nga fusha të ndryshme, që tregon se edhe në këtë pjesë të Ballkanit shkenca është me rëndësi të madhe shoqërore, tha në fjalimin e vet para të pranishmëve ministri Ademi.

Karakteri rajonal i seminarit, përkujtoi Ademi tregon se edhe Tetova, si edhe qendrat tjera në Ballkan, është qendër e rëndësishme ku trajtohen dhe debatohen çështjet gjuhësore, kulturore kushtuar historisë shqiptare.

- Plotësisht jam i bindur se pjesëmarrësit në këtë seminar, njerëzit me vlerat studiuese (hulumtuese) me ligjëratat dhe debatet e tyre, do të japin edhe një kontribut shtesë, që do të jetë në funksion të dëshmimit se historia dhe kultura shqiptare gjithmonë kanë qenë pjesë e pandashme e Kulturës Evropiane, theksoi ministri Ademi./

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook