Ministri i Arsimit dhe shkencës Mr. Abdilaqim Ademi dhe ambasadori britanik Çarlls Garet, në Manastir e promovuan fushatën “Lojërat interaktive - sportive dhe argëtuese” si pjesë e projektit “Të gjithë jemi të njëjtë”. Qëllimi i kësaj fushate e cila startoi nga shkolla fillore “Stiv Naumov”, kurse është dedikuar për nxënësit prej 6 deri në 11 vjeç, është promovimi i konceptit punë ekipore dhe lojëra korrekte, theksoi Ademi.  

„Përmes shoqërimit të përbashkët nxënësit të mësojnë për vlerat kulturore të të gjithë njerëzve të cilët jetojnë në shtetin tonë, me çfarë në mënyrë më të rëndomtë do t’i mposhtin, e me këtë edhe do t’i respektojnë të gjitha segmentet e shoqërisë së integruar. Nga librat prej të cilave mësohet në shkolla ka tema për zhvillimin e kompetencave ndër njerëzore, ndërkulturore, sociale dhe shoqërore. Por është shumë e dobishme të përmbushen njohuritë edhe përkundër modelit të këtillë jashtë mësimor i cili përbëhet nga aktivitete interaktive dhe interdisiplinore për edukimin në fusha, sikur se është mbizotërimi i së drejtës, të drejtat themelore njerëzore dhe të respektimit të llojllojshmërive. Model i cili është komplementar me aktivitetet rrjedhëse shkollore dhe i cili e përmbush programin rrjedhës mësimor”, tha Ademi.

Lojërat argëtuese dhe ato sportive- interaktive, do të realizohen në 21 shkolla nëpër tërë Maqedoninë, dhe do të përfshijnë 8.000 fëmijë dhe 320 arsimtar nga përkatësi të ndryshme etnike. Fushata është mbështetur nga Ministria për arsim dhe shkencë e Republikës së Maqedonisë, ambasadës britanike, kurse është implementuar nga Shoqata e qytetarëve “OHO”.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

priracnik-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook