Thirje për financimin e studimeve pasdiplomike për trajner dhe mësimdhënës nga Arsimi Fizik në Universitetin e Lajpzigut

Çdo vit akademik Fakulteti për sport pranë Universitetit të Leipzigut me mbështetje të Ministrisë Federale të Punëve të Jashtme në Gjermani, organizon dy kurse për studime pasdiplomike për trajner dhe mësimdhënës për arsim fizik nga vendet në zhvillim, sipas listës së Komitetit për ndihmë dhe zhvillim ( DAC) të Organizatës për zhvillim dhe bashkëpunim ekonomik ( OECD) në kohëzgjatje prej 5 muajve, për katër specializime alternative dhe në katër gjuhë ( gjuhë angleze, frënge, spanjolle dhe gjuhë arabe)

Të drejtë pjesëmarrje kanë kandidatët jo më të vjetër se 40 vjet:

- të cilët kanë mbaruar arsimin e lartë nga fusha e sportit

- të cilët kanë përvojë si sportistë aktiv, ndërsa në veçanti si menaxher ose trajner sportiv dhe

- aftësi të mira fizike dhe psikike

Përmbajtja e kursit:

1. Specializim ( teori dhe praktikë)

2. Hyrje në shkencën për stërvitje

3. Mjekësi sportive

4. Pedagogji sportive

5. Psikologji sportive

6. Menaxhment sportiv

7. Stërvitje për kondicion

8. Gjuhë gjermane

Financimi:

- Studimet pasdiplomike i financon Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës Federale të Republikës së Gjermanisë

- secili pjesëmarrës fiton grand mujor

- të gjitha shpenzimet prej dhe deri në Lajpzig i bartë pjesëmarrësi

Aplikimi bëhet drejtëpërdrejtë në adresën e Ambasadës së R.F të Gjermanisë në Shkup, ku gjithashtu mund të merren të gjitha informacionet më të hollësishme :

Rr. “ Lerinska” nr. 59, 1000 Shkup


www.skopje.diplo.de
tel: +389 2 309 39 00
faks: + 389 2 309 38 99

nëpunës : Hajke Joveski

Tel.lok. + 389 2 309 38 49
E-mail:Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo. 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook