Të nderuar,

Sot shënohet Dita Botërore e Mësuesit – Festë e atyre që kanë vendosur të merren me profesionin më fisnik – t’i edukojnë dhe mësojnë më të rinjtë. Të krijojnë individë që do të jenë të përgatitur të ballafaqohen me sfidat e përditshme jetësore dhe individuale dhe realizimin e synimeve dhe sukseseve të tyre. Të krijojnë gjenerata të cilët do të jenë bartësit e rrjedhave shoqërore dhe promotorët e zhvillimit dhe prosperitetit të vendit.

Prandaj, roli i punonjësve të arsimit ka rëndësi dhe vend të posaçëm në çdo shoqëri. Ndaj ata duhet ta gëzojnë kujdesin tonë, të cilin, në fakt, edhe e meritojnë. Dinjiteti i profesionit për të cilin kanë vendosur ta ushtrojnë dhe respekti ndaj tyre si individë duhet të rritet vazhdimisht.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Qeveria e Republikës së Maqedonisë janë të vetëdijshëm për këtë dhe, prandaj bëjmë përpjekje për përmirësimin e statusit të tyre, duke përmirësuar në vazhdimësi kushtet e punës për ta, si nga aspekti infrastrukturor për pajisjen e shkollave dhe sigurimin e mjeteve adekuate për lehtësimin e procesit mësimor, ashtu edhe nga aspekti i mirëqenies së tyre personale duke rritur të ardhurat e tyre.

Me këtë tempo edhe do të vazhdojmë, sepse kënaqësia dhe motivimi për pune te mësuesit, që janë hallka më e rëndësishme e procesit edukativo-arsimor janë bazë për përparim dhe për arritjen e standardeve të larta të cilësisë.

Urime festën, jetë të gjatë, shëndet dhe suksese!

Screenshot 2

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook