Mësues të nderuar,

 

 

Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Ministria e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, në bashkëpunim me Fondacionin Metamorfozis, ju ftojnë të aplikoni për javëne vropiane të kodimit (EU code Week 2018), e cila do të zhvillohet nga data 6 dhe 21 Tetor të vitit 2018 në vende të ndryshme më shumë se vendet e Evropës dhe më gjerë.

Java e kodimit është iniciativë e mbështetur nga Komisioni Evropian dhe është nisur për herë të parë në vitin 2013 dhe ka për qëllim të rrisë aftësitë digjitale në Evropë. Në kuadër të javës evropiane të kodimit në vitin 2017 janë mbajtur 25,089 ngjarjet në 52 vende të botës dhe kanë marrë pjesë mbi 1 milion pjesëmarrës. Maqedonia merr pjesë aktive në Javën Evropiane të kodimit përmes raportimit të ngjarjeve në stitucione të ndryshme arsimore, dhe këtë vit ne duam që të sigurojmë që prezenca e shkollave tona po rritet ,gjë që do të rriste interesin dhe atësitë themelore te të rinjtë në programimin dhe zhvillimin e aftësive digjitale.

Me regjistrimin e ngjarjes në shkollën tuaj, po kontribuoni në rritjen e ndërgjegjësimit midis të rinjve në lidhje me zhvillimin e aftësive digjitale si objektiv strategjik të rëndësishëm për vendet e Bashkimit Europian, të cilat gjatë Samitit Digjital të Ballkanit Perëndimor në Shkup, vuri në dukje edhe Komisionerja Europiane Maria Gabriel

Për më shumë informacione se si të aplikoni për këtë ngjarje, shihni linkun e paraqitur.

DOPIS_broj_12-10503_od_5.9.2018.pdf 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook