Konfederata Zvicerane do të sigurojë mbështetje financiare dhe logjistike për zbatimin e projektit 10 vjeçar “Arsimi për punësim në Maqedoni”, që duhet të fillojë këtë vit dhe që ka për synim të rrisë nivelin e punësueshmërisë në vend.

Zbatimi i këtij projektit ishte një nga temat kryesore të bisedës gjatë takimit të sotëm mes ministrit të Arsimit dhe Shkencës Arbër Ademi dhe zëvendësambasadorit të Zvicrës në Republikën e Maqedonisë, Stefan Tomaxhan. Të dy bashkëbiseduesit diskutuan më hollësisht lidhur me zbatimin dhe efektet e pritshme të projektit, i cili do të zbatohet në etapa, ndërsa faza e parë do të zgjasë deri në vitin 2022.

Ky Projekt do të zbatohet nga Helvetas Swiss Intercooperation, Qendra Maqedonase për Arsim Qytetar (QMAQ) dhe Oda Ekonomike e Maqedonisë dhe me të njëjtin do të përfshihen të rinjtë e papunë dhe personat me punësim jo adekuat të moshës deri 29 vjeçare, nxënës të arsimit profesional, duke pasur në konsideratë përfshirjen e grave, romëve dhe personave me aftësi të kufizuara.

Qëllimet e projektit janë për drejtim të avancimit të arsimit profesional joformal dhe formal, si dhe të harmonizimit të legjislacionit në vend.

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Ademi ka falënderuar Zvicrën për mbështetjen e saj të deritanishme, duke shprehur kënaqësi të madhe që kjo mbështetje vazhdon në periudhën e ardhshme dhe që zgjerohet pikërisht përmes zbatimit të projekteve të këtij lloji.

Gjatë këtij takimi, të dy bashkëbiseduesit trajtuan edhe shumë tema të tjera lidhur me aktivitetet dhe projektet e përbashkëta aktuale në sferën e arsimit dhe shkencës.

Zëvendësambasadori zviceran, Tomaxhan e ka uruar Ademin me rastin e marrjes së funksionit ministër dhe i ka konfirmuar qëllimet e sinqerta të Zvicrës për të ndihmuar vendin në përpjekjet e për të ndërtuar një sistem arsimor më të mirë dhe më cilësor, si dhe në përpjekjet për të reduktuar papunësinë, veçanërisht në mesin e popullsisë së re.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook