Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi, sot u takua me Ambasadorin e Francës në Republikën e Maqedonisë, Kristijan Timonie.

Gjatë bisedës me ambasadorin francez ministri Ademi ka potencuar se vazhdojnë të jenë prioritete kryesore në punën e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës reformimi i arsimit fillor përmes përgatitjes dhe zbatimit të një zgjidhjeje krejtësisht të re ligjore, përpilimi i programeve të reja mësimore dhe teksteve shkollore me përmbajtje të përmirësuar, si dhe avancimi i cilësisë së arsimit të mesëm, sidomos në shkollat profesionale në periudhën vijuese.

Me këtë rast Ademi ka premtuar se nga pozita e Ministrit të Arsimit dhe Shkencës do të bëjë përpjekje maksimale për të thelluar bashkëpunimin mes dy vendeve në të gjitha segmentet dhe sferat arsimore.

Ambasadori francez e ka uruar për emërimin në funksionin ministër dhe njëherësh e ka siguruar Ademin që Franca mbetet një mbështetëse e madhe e Republikës së Maqedonisë në proceset avancimit të cilësisë së sistemit arsimor nacional përmes reformave të përcaktuara në dokumentet strategjike qeveritare.

A1 FRANC


A2 FRANC

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook