Ministria e Arsimit dhe Shkencës të Republikës së Maqedonisë dhe Lidhja  e Rehabilitorëve të Republikës së Maqedonisë, sot e nënshkruan një memorandum bashkëpunimi për të përmirësuar cilësinë e arsimit gjithëpërfshirës.

Qëllimi i këtij memorandumi dhe bashkëpunimi është krijimi efikas dhe  sistemi efektiv mbështetës për nxënësit me aftësi të kufizuara të përfshirë në arsimin e rregullt fillor dhe të mesëm.

Sipas Memorandumit, është parashikuar themelimi i një  grupi punues të ekspertëve i cili do të jetë përgjegjës për ofrimin e ndihmës profesionale dhe ekspertë gjatë euditimit të rregullave egzistuese ligjore për arsimimin e nxënësve me aftësi të kufizuara.

Bashkëpunimi i referohet marrjes së masave dhe aktiviteve specifike që do të kontribuojnë në përmirësimin e cilësisë së arsimit gjithëpërfshirës për nxënësit me aftësi të kufizuara,organizimi i  trajnimeve për edukatorët special dhe rehabilistët  që punojnë në shkollat e rregulltafillore dhe të mesme.

 Në të njëjtën kohë, memorandumi parasheh realizimin e trajnimit të duhur për mësuesit në lidhje me karakteristikat e nxënësve me lloj të caktuar të aftësive të kufizuara, si dhe përgatitjen e Doracakut për arsimin gjithëpërfshirës të nxënësve me shikim të dëmtuar.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook