Më 01.03.2018, ministrja e Arsimit dhe Shkencës Prof.dr. Renata Desksoska realizoi takim me Suzan Floken, drejtoreshë e Konfederatës Evropiane të Sindikatave të arsimit, e shoqëruar nga kryetari i SASHK-ut z. Jakim Nedelkov.  

Në takim, ministrja Deskoska deklaroi se MASH-i  ka hapur një proces të gjerë të konsultimeve ku janë përfshirë përfaqësues të organizatave sindikale në të gjitha reformat arsimore  në arsimin fillor, të mesëm dhe të lartë. Në këto grupe punuese janë përfshirë përfaqësues të plenumit të mësimdhënësve, MESO, NaKS si dhe përfaqësues të SASHK-ut.

Ministria e Arsimit dhe Shkencës nuk e mbështet kërkesën për pjesëmarrje ekskluzive të cilës  do sindikatë në reforma, mirëpo  mbron fuqishëm parimin e dyerve të hapura dhe dialogut thelbësor me të gjithë të cilët mund të ndihmojnë në reformat.

Në takim, ministrja Deskoska paralajmëroi se Qeveria planifikon të zgjidhë problemin me kontratat  për punësim në kohë të caktuar, përmes dhënies së pëlqimeve për punësim të përhershëm të kuadrit mësimor.

Gjithashtu e  informojmë opinionin se problemi me punësimet e kuadrit mësimor në periudhë të caktuar kohore bëhet me vendim të mëparshëm të Qeverisë, dhe se SASHK-u ka të nënshkruar marrëveshje kolektive ku punësimet e përkohshme dhe kontratat për punësim në kohë të caktuar të jenë  pjesë përbërëse.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook