Përmbajtja mësimore nga lënda e gjuhës shqipe sipas klasave është strukturuar në mënyrë të njejtë si edhe për lëndën e gjuhës maqedonase dhe sipas të njëjtës është bërë edhe lista e lektyrave për lëndën e gjuhës shqipe.

 

Klasa e dytë 2+1

 

Të obligueshme:

- Qengji i vogël nga Bardhosh Gaçe

- Rosa e shëmtuar nga H.K.Andersen

 

zgjedhore

- Zoki Poki nga Olivera Nikollova

- Vallja e shkronjave nga Memedali Hoxha

- Flokargjendta - tregime të zgjedhura nga Ymer Elshani

- Rruazate vesës nga Xhevat Beqaraj

- Tregime nga vëllezërit Grim

 

Klasa e III -të 2+2

 

Të obligueshme:

- Goni trazovaçi nga Adelina Mamaqi

- Shkolla e pyllit  nga Bedri Dedja

 

zgjedhore

- Poezi nga Rifat Kukaj

- Peshkatari dhe peshku nga Aleksandar Pushkin

- Doktor of më dhemb nga Kornej Janevski

- Tregimi i sheqertë nga Slavko Janevski

- Arushi Vini Pu nga Alan Aleksander Miln

- Legjenda për Marfi Pataten nga Oven Kolfer

- Eni midis nesh nga Xhevat Beqaraj

 

Klasa e IV-të 3+2

 

Obligueshme

- Vjersha të zgjedhura nga Agim Deva

- Pjetër Pani nga Xhejms Metju Bari

- Lepuri me pesë këmbë nga Rifat Kukaj

 

zgjedhore

- Shtëpiza e Xixëllonjave nga Kalosh Çeliku

- Ujku me zile nga Ramadan Zejneli

- Orhani nga Nexhati Zekirija

- Magjistari i Ozit nga Liman Frank Baum

- Kalamajtë e pallatit tim nga Bedri Dedja

- Një jetë në anije nga Alqi Kristo

- Mbreti xhuxh nga Ferit Lamaj

 

Klasa e V-të 3+3

 

Obligueshme:

- Lugjet e verdha nga Rexhep Hoxha

- Lulja dhe Shega nga Vedat Kokona

- Pinoku nga Karlo Kolodi

- Pipi çorapegjata nga Astrid Lindgren

 

zgjedhore

- Princesha e Dukagjinit nga Ymer Shkreli

- Tregime ( barka me visare) nga Hajro Ulqinaku

- Rrjeta e merimangës së Klimentinës nga Elvin Bruks Vajt

- Hoteli për qen nga Luiz Karol

- Tori dhe princi gjarpër nga K.V. Johansen

- Alisa në botën e çudirave nga Luis Karol

- Shtëpia ime ka sy nga Behbi Kikaj

 

Klasa e VI-të 4+3

 

Të obligueshme

- Lulet e verës nga Naim Frashëri

- Shpella e piratëve nga Petro Marko

- Robinson Kruso nga Daniel Defo

- Dy dramë nga Abdylaziz Islami

 

zgjedhore

- Shtëpia ime ka sy nga Vehbi Kikaj

- Djemtë e rrugës Pavlov nga Ferenc Molnar

- Hajdi nga Johana Shpiri

- Lota dyshe nga Erih Kestner

- Meri Popins nga P.L.Travers

- Pjetër Pani në të kuqe nga Xheraldina Mekofran

- Mbreti i lumit të artë nga Xhon Raskin

- Tregime të moçme shqiptare nga Mitrush Kuteli

- Sarajet e bardha nga Vehbi Kikaj

 

Klasa e VII-të 4+3

 

Të obligueshme:

- Princesha Argjiro nga Ismail Kadare

- Luli i vocërr nga Migjeni

- 20.000 milja nën det nga Zhill Vern

- Aventurat e Tom Soerit nga Mark Tven

 

zgjedhore

- Historia e Skënderbeut nga Odise Grillo

- Të dua nga Gani Xhafoli

- Lule më lule nga Adem Gajtani

-Treni në dëborë nga Mato Lovrak

-Mitet më të mira nga antika nga Gustav Shvab

-Hekurani në Artas nga Abdylazis Islami

 

Klasa VIII -të 4+4

 

të obligueshme

- Poezi nga tradita shqiptare nga gr.autorësh

- Pas vdekjes nga Andon Zako Çajupi

- Princi i vogël nga Antoan de Egziperi

- Haklberi Fin nga Mark Tven

- Ditari nga Ana Frank

 

zgjedhore:

-- Poezi nga Murat Isaku

- Tregime nga Xhabir Ahmeti

- Tregimi i pafund nga Mihail Ende

- Trëndafili dhe derri i egër nga Ane Provoust

- Vajza nga Hëna e Gjashtë- Munih Viçer

- Djaloshi pizhamet me vija  nga Xhon Bojn

- Për ty nga Esad Mekuli

 

Klasa e IX-të 4+4

 

të obligueshme

- Albumi nga Fan Stilian Noli

- Dashuria e kapitenit nga Resul Shabani ( përkth.maq.)

- Antologjia e tregimit shqip - gr.autorësh

- Jehu i egërsisë nga Xhek London

- Kështjella nga Ismail Kadare

 

zgjedhore

- Nita nga Josip Rela

- Gjaku i sharraxhivenga Murat Isaku

- Plaku dhe deti nga Ernest Heminguej

- Ushtrime stilistike nga Xh.K. Rauling

- Hari Poter nga XH.K.Rauling

- Kllouni i bardhë nga Damir Millosh

- Fluturimet mbi Sllupçan nga Nehas Sopaj

- Ditari sekret i Adrian Molit nga Sju Taunsend

- Kur bota ishte e re nga Jirg Shubiger

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook