Ministria e Arsimit dhe Shkencës informon se në vijim është konkursi për pjesëmarrje në programin studimor Fulbrajt për vizitë studimore - hulumtues dhe studime të magjistraturës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për vitin akademik 2019-2020.

Të kualifikuar për tu paraqitur janë kandidatët të cilët kanë mbaruar arsimin e lartë apo janë regjistruar në studime postdiplomike. Ata duhet të jenë qytetarë të Republikës së Maqedonisë dhe të njohin gjuhën angleze , mjaftueshëm që të studiojnë ose hulumtojnë në SHBA.

Të gjitha informacionet në lidhje me procesin e aplikimit dhe fazat e përzgjedhjes në këtë program të përbashkët studentor mes qeverive të SHBA-së dhe Republikës së Maqedonisë , gjenden në   https://mk.usembassy.gov/fulbright-student-competition-2019-2020-academic-year-now-open/  dhe www.mon.gov.mk.

Afati i fundit për aplikim është 31 maj 2018.

The Fulbright Student Competition for the 2019-2020 Academic Year Is Now Open

Application for the Fulbright Student Program in the United States (Visiting Student Researchers and Master’s Degree)

Please read all instructions and information carefully before completing.

Application DeadlineMAY 31, 2018

This is a joint program of the U.S. Department of State and the Government of Macedonia.

Eligibility Requirements

    Completed university degree (undergraduate), or enrollment in postgraduate studies
    Proficiency in English sufficient to undertake graduate study or research in the United States
    Citizenship of the Republic of Macedonia

Instructions
Applications should be completed in English and submitted online at :https://iie.embark.com/apply/ffsp

Each page of the application carries its own instructions, which should be read carefully.

    Every question must be answered completely and carefully. Please make every effort to limit your responses to the space provided.
    Completed applications should be submitted by May 31, 2018.
    Incomplete applications will not be considered.

Standardized Tests
You will be required to take the TOEFL exam if you are selected for an interview at the U.S. Embassy. You should not apply for the TOEFL exam at this phase of your application.You will receive instructions on how to register for the exam after the interview.

In addition, degree-seeking students will be required to take the GRE or GMAT, depending on your field of study, in order to be considered for admissions to graduate programs in the United States.  You should not apply for these two exams at this phase of your application.  You will receive instructions on how to apply for these exams after the interview.

A complete application includes:

    An application form submitted online
    A detailed statement of proposed activity
    A detailed curriculum vitae
    Three letters of reference

The following documents should be scanned and attached to your online application. Documents should be scanned into PDF and each scanned document may not be bigger than 2 MB.

    A copy of bio page of your passport
    A copy of your B.A. or M.A. degree or a letter confirming enrollment in a Ph.D. program, as well as a translation of the degree or letter into English, if applicable.
    A letter from your employer confirming employment, if you are employed.
    Any optional supplementary documents.

Application forms and instructions on how to fill out your application can be found at:https://iie.embark.com/apply/ffsporhttps://foreign.fulbrightonline.org/.

For additional information please contact:
Gazmend Ilazi
Educational Affairs Assistant
Public Affairs Office
e-mail:
Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Phone: 389-2-310-2099

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook