Avancimi i mundësive për mësimin e gjuhës italiane nga popullata e re në Republikën e Maqedonisë ishte një nga temat kryesore të diskutimit midis zëvendësministrit të Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi dhe ambasadorit italian Karlo Romeo, gjatë takimit të sotëm në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës.

Në këtë takim, zëvendësministri Ademi ka shprehur kënaqësinë për bashkëpunimin e deritanishëm ndërmjet dy vendeve në fushën e arsimit, duke theksuar se ai pret që idetë e reja të përbashkëta të realizohen sa më shpejtë.

Duke ndjekur shembullin e praktikave të vendosura me shumë shtete tjera, bashkëbiseduesit kanë diskutuar, gjithashtu, edhe për mundësitë për dërgimin e mësuesve nga Maqedonia në Itali, me qëllim që të ketë mësim në gjuhën e tyre amtare, për fëmijët e shtetasve të Republikës së Maqedonisë me qëndrim të përkohshëm në Republikën e Italisë.

Ademi është ndalur edhe në përpjekjet për të siguruar mbështetje më të madhe në realizimin e projekteve dypalëshe shkencore-hulumtuese, gjë që e ka vlerësuar pozitivisht ambasadori Romeo, në drejtim të thellimit të bashkëpunimit në fushën e shkencës.

Në këtë takim është biseduar edhe për prioritetet në kuadër të politikave arsimore që Qeveria aktuale i ka përcaktuar dhe ndërmerr aktivitete adekuate në drejtim të realizimit të qëllimeve programore në përputhje me Strategjinë e Arsimit me afati zbatimi deri në vitin 2025.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook