Ministri i arsimit dhe shkencës, prof. Prof. Dr. Renata Deskoska sot zhvilloi një takim pune me përfaqësuesit e Shoqatës së defektologëve të Republikës së Maqedonisë, ku u diskutua mbi përfshirjen gjithnjë e më të gjërënë arsim. Ndër të tjera, bëhet fjalëpër definimin caktimin e rolit të qendrave Burimore të cilat duhen të bëhen bartës të përfshirjes në shkollat e rregullta.

Është paraparë të ofrohen trajnime për mësuesit të cilët do të punojnë me nxënësit me aftësi të kufizuara të përfshirë në shkollat e rregullta, si dhe të për forcohet roli i ekipit të përfshirjes nëpër shkolla.

Në takim u diskutua gjithashtu për përfshirjen e personelit të asistentëve të cilët do të mbështesin këtë kategori të nxënësve nëpër shkolla.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook