Zëvendës ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi, sot realizoi takim me ambasadorin e Republikës së Francës në Republikën e Maqedonisë, Kristian Timonie, takim në të cilin biseduan  për tema dhe segmente të ndryshme nga sfera e arsimit, për bashkëpunimin e deritanishëm, bashkëpunim i cili u vlerësua lartë.

Bashkëbiseduesit theks të vecantë i dhanë aplikimit te gjuhës frënge në shkollat fillore dhe të mesme në Republikën e Maqedonisë, me ç´ rast u diskutua edhe për interesimin e nxënësve për mësimin e kësaj gjuhe në kornizën e mësimit të rregullt, dhe gjithashtu  u bisedua edhe për avancimin e arsimit në paralelet bilinguale frankofone të cilat tanimë ekzistojnë në kuadër të gjimnazeve në vend .

Bisedime u zhvilluan edhe në thellimin e bashkëpunimit në sferën e arsimit të lartë dhe dhe shkencës, nëpërmjet intezivimit të këmbimit të studentëve dhe mobilitetit të kuadrit shkencor, me shumë stipendione dhe lloje të tjera të përkrahjes financiare për realizim të  projekteve arsimore dhe projekteve shkencoro-hulmutuese.

Në këtë takim Ademi informoi ambasadorin edhe për prioritetet e ministrisë në përputhshmëri me Strategjinë për arsim  2018-2025, e cila ditëve të fundit u miratua edhe nga ana e Qeverisë.

 

zamenik-al

Ministër i Arsimit dhe Shkencës

zamenik-alb-2

Zëvendës ministër i arsimit dhe shkencës

eduino-alb

misija i vizija alb

politika-za-kvalitet alb v3

sektori mon alb v3

organi mon alb v3

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici alb v3

otvoreno-vladino-partnerstvo alb v2

 

AL-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

globalen cas3 

priracnik-alb-baner

baner-al-ipa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner Tracer AL

SDIS alb   

Lab2-Al

 obrazovanie na vozrasni-alb

Adresa

Ministria e Arsimit dhe Shkencës

Rr. Shën Qirili dhe Metodi Nr. 54

1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Copyright © 2016 mon.gov.mk.

Të gjitha të drejtat të mbrojtura.

Kontakte

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Lidhuni me neve

facebook-icon

Na ndiqni në Facebook