Консолидирани закони во надлежност на на МОН

Закон_за_средното_образование_пречистен.pdf

Закон за ученичкиот стандард

Закон за основно образование

Закон за средно образование

Закон за високото образование (нов)

Закон за високо образование (стар)

Закон за отворени граѓански универзитети за доживотно учење

Закон за Бирото за развој на образованието

Закон за педагошка служба

Закон за студентскиот стандард

Закон за стручно образование и обука

Закон за учебници за основно и средно образование

Закон за Државниот испитен центар

Закон за образование на возрасните

Закон за просветната инспекција

Закон за научно-истражувачката деjност

Закон за основање на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност

Закон за признавање на професионалните квалификации

Закон за иновациската дејност

Закон за националната рамка на квалификации

Закон за наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта

Закон за спортска академија

Закон за високообразовни установи за образование на наставен кадар во предучилишното воспитание, основното и средното образование

Закон за обука и испит за директор на основно училиште, средно училиште, ученички дом и отворен граѓански универзитет за доживотно учење 

Закон за Математичко-информатичка гимназија

Закон за учебници за основно и средно образование

 

 

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook