Меѓународниот курс на тема “Иновации и претприемништво во образовниот систем“ ( Innovation and Entrepreneurship in the Educational System), што ќе се одржи од 7 до 26 февруари 2016 година во Ерусалим – Израел
                                                                                         

                                                               СООПШТЕНИЕ

Министерството за образование и наука соопштува дека Израелската агенција за меѓународна соработка МАШАВ (MASHAV) упати покана за учество на кандидати од Република Македонија на Меѓународниот курс на тема “Иновации и претприемништво во образовниот систем“ ( Innovation and Entrepreneurship in the Educational System), што ќе се одржи од 7 до 26 февруари 2016 година.

Курсот е наменет за високо образовен наставен кадар, професори од наставнички факултети, училишни директори, советници и истражувачи од областа на иновациите и претприемништвото во образовниот систем.

Бројот на учесници е ограничен.
Место на одржување на курсот:
International Training Center, Ramat Rachel Hotel, во околината на Ерусалим.

Работен јазик на курсот е англиски.

Организаторот ги покрива трошоците за предавањата и посети, сместување во двокреветна соба и исхрана, здравствено осигурување, само во итни случаи, и трансфер од и до аеродром.

Организаторот не ги обезбедува патните и други трошоци за учениците.

Подетални информации се наведени на следната интернет страна, од каде може да се симнат Формуларот за аплицирање и Медицинската потврда:

http://mashav.mfa.gov.il/MFA/mashav/Courses/Pages/default.aspx.


Потполнетите формулари за апликација и медицинската потврда се поднесуваат во Министерството за образование наука, ул. “Св.Кирил и Методиј”, бр 5, Скопје.

Краен рок за поднесување на комплетната апликација во Министерството е 30 ноември 2015 година.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

upatstvo priracnik

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook