Министерот за образование и наука м-р Абдилаќим Адеми, денеска присуствуваше на свеченото пуштање во употреба на реновираната училишна зграда на Општинското основно училиште „Наим Фрашери“ во општина Студеничани. 

- Ова училиште е уште еден успешен пример дека соработката меѓу училиштето, родителите и учениците функционираат беспрекорно. Тие си помагаат во учењето, се дружат и во училишниот двор и надвор од него. Ние како држава успеавме со пренесување на позитивните искуства врз најмладите генерации, да изградиме земја, во која меѓуетничките осноси и мултикултурализмот се почитуваат и се еден од приоритетите кои децата ги учат на училиште и по кои се воспитуваат дома од страна на родителите, рече министерот Адеми, додавајќи дека заедно со УСАИД, се работи на проекти за подобрување на образовната инфраструктура. 

Ова училиште, додаде Адеми, имаше потреба од реновирање на покривот. 

- Тој беше заменет благодарение на соработката на општината и училиштето со УСАИД. Од осбено значење е што во сите активноти околу реновирањето беа вклучение не само УСАИД, туку и вработените во општината, во училиштето и родителите на учениците, како и со несебичната поддршка на граѓаните на САД, на националната гарда на Вермонт, и на УСАИД, кои несебично помагаат да се подобри образовната инфраструктура и кои се целосно посветени и ангажирани во негувањето на вредностите за меѓуетничка интеграција во нашата земја, потенцираше министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

upatstvo priracnik

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook