Заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски денеска присуствуваше на првиот академски час на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип. Успешен почеток на новата академска година Ристовски им посака на бруцошите на Факултетот за Медицински науки, Факултетот за Правни науки и на трите Академии за филмска, музичка и ликовна уметност на УГД, како и на сите студенти во Република Македонија.

„ Во оваа прилика би сакал да им честитам на сите новозапишани студентите на универзитетот „Гоце Делчев“-Штип, и на сите новозапишани студенти на сите универзитети во земјава. Мене ми претставува задоволство што денес сум овде заедно со новиот ректор на УГД, Блажо Боев, во оваа прилика би му посакал и исклучителен успех во работата во мандатот што му следи, а исто така му честитам и на успешната работа на досегашниот ректор, Саша Митрев, со што Штип стана и центар на образованието“,рече Ристовски.

Оваа академска година, на штипскиот универзитет се запишале 3.000 студенти.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

upatstvo priracnik

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook