Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски и заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски, денеска, во Гевгелија го посетија средното општинско училиште „Јосиф Јосифовски“, кое неодамна беше реконструирано како дел од мерките на Владата за подобрување на инфраструктурните услови во образованието.

Во СОУ „Јосиф Јосифовски“ беа инвестирани 7,6 милиони денари, со што во последниот квартал на минатата година се изврши замена на внатрешната столарија, како и обнова на фасадата.

Претходно со буџетски средства на општината, во училиштето беа заменети прозорците, а се огради и училишниот двор.

При посетата на општината беше направен и увид во активностите за изградба на спортската сала во состав на основното училиште “Св.Климент Охридски“ во село Миравци, којашто е дел од владиниот проект за “Изградба и опремување на 145 училишни спортски сали“.

 

zamenik-mk 

Министер за образование и наука

zamenik-mk-2

Заменик министер за образование и наука

Screenshot 2

misija i vizija

politika-za-kvalitet

sektori mon v2

organi mon v2

ucebnici-mon-gov-mk

cenovnik-za-oshteteni-uchebnici

otvoreno-vladino-partnerstvo 

strategija-za-obr

strategija-prepriemachko

SDIS v2  

mon_slika.jpg 

Screenshot 1

e-cris  

Integrirano-meguetnicko-obrazovanie 

NPV MK web banner

Informacii-od-javen-karakter-1

baner2 Foto novo 

MK-final-vertical-3-version-03.2017

NDC Skopje

horizon 2020 1 banner

Copy of NA Logo H MK 

centri za karierno 

PSO

Kampanja vlada

preliminarna-lista-1

ipa4

 

 

 

 

javen povik osnovno sredno

olimpijada-9

stipendii-stranstvo-mk-ang-baner

Untitled-Banner 1Banner tutori1

 

Banner Tracer MK

 logo-katalog

1000-knigi-novo

 

banner lab

obrazovanie na vozrasni

prezemi-upatstvo 

upatstvo priracnik

MCGO-baner

 

Sportska-akademija-logo

20 септември - Интернационален ден на универзитетскиот спорт


 

 

 

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook