Министерството за образование и наука на Република Македонија преку Амбасадата на Исламска Република Иран ве известува дека Националната Организација за едукативно тестирање (NOET) во сооработка со Министерство за наука на Исламската Република Иран , има намера за одржување на 16-та Интернационална олимпијада по математика, 8-ма интернацинална олимпијада по Хемија и 2-ра Интернационална Олимпијада за Статистика за универзитетски студенти, која се одржува од 16-ти до 19-ти август 2015.

За поголема транспарентност и можност заинтересираните кандидати да се пријават на овој настан до 20 јуни 2015.

Подетални информации можете да добиете на: www.olympiad.sanjesh.org/en или да контактирате преку електронска пошта Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook