Министерството за образование и наука информира дека во периодот од 8-10 јуни 2015 година, во рамките на aces проектот се одржа состанок на Меѓународниот Одбор за избор на најдобри училишни проекти.

аces е мрежа која ги поврзува 15 те земји партнери:Албанија, Австрија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Република Чешка, Унгарија, Косово, Република Македонија, Молдавија, Црна Гора, Романија, Србија, Словачка и Словенија.

aces е иницијатива на ERSTE Foundation и координирана од Interkulturelles Zentrum-Австрија и Vceli Dom-Словачка.

Од вкупно 263 предложени проекти, во силна конкуренција беа избрани 42 проекти.

Училиштата од Република Македонија учествуваа со 61 проект. Од нив се избрани проектите од следните училишта:

-ОУ„Гоце Делчев“ Могила

-ОУ„ Браќа Миладиновци“ Пробиштип

-ОУ„Кочо Рацин“ Могила

-ОУ „Кузман Јосифовски –Питу“ Кичево

-ОУ„Гоце Делчев“ Неготино

-ОУ„Благој Кирков“ Велес

-АСУЦ„Боро Петрушевски“ Скопје

-СОУ „Ѓорче Петров“ Прилеп

-СОУ„Браќа Миладиновци“ Скопје

За подетални информации: www.aces.or.at

Адреса

Министерство за образование и наука

ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54

1000 Скопје, Република Северна Македонија

Copyright © 2016 mon.gov.mk. Сите права се заштитени.

Контакти

phone icon +389 2 3117 896

fax +389 2 3118 414

mail contact@mon.gov.mk

Поврзете се со нас

facebook-icon

Следете нè на Facebook